Онлайн пазаруването и неговите тайни

Данните от ново проучване на международния лидер за електронни преводи PayPal очертават водещите тенденции при онлайн покупките от чужбина

Все повече потребители избират да пазаруват онлайн, както от сайтове в собствената им страна, така и от чуждестранни сайтове и доставчици. Често цените на стоките от чуждестранните сайтове за онлайн пазаруване са изкушаващо по-ниски от цените в местните онлайн и офлайн магазини.

Според скорошно проучване на PayPal за трансграничния онлайн шопинг, предпочитаните дестинации за трансгранични онлайн поръчки са САЩ, Китай и Великобритания. В проценти разпределението изглежда така: 26% от потребителите пазаруват от САЩ, 18% от Китай и 17% от Великобритания. Голям процент от европейските потребители пазаруват онлайн стоки и от Германия.

Според данните от проучването на PayPal, половината от потребителите, пазаруващи чрез интернет, поръчват стоки от чуждестранни сайтове. Най-често поръчваните стоки са обувки, облекло, аксесоари, потребителска електроника – мобилни телефони и смартфони, компютърни компоненти и периферия, таблети.

В навечерието на коледните празници от PayPal подчертават, че трансграничните клиенти са ценни, тъй като бюджетът им е два пъти по-голям от този на хората, които пазаруват само в рамките на собствената си държава.

Най-притеснителни за онлайн потребителите са таксите за доставка и свързаните с тях допълнителни мита и такси, както и притеснението, че поръчката може изобщо да не пристигне.

Това, което привлича най-много потребителите е безплатната доставка, наличието на безопасен начин за плащане, достъп до различни стоки, по-ниски цени на стоките и безплатно връщане на поръчката.

Според потребителите задължителните неща при трансграничното онлайн пазаруване са две: безплатна доставка и безплатно връщане на пратката.

Българите пазаруват активно дрехи и обувки онлайн

България изпреварва страните в региона по интернет покупки на този тип стоки, показва потребителско изследване на Google.

България е една от най-активните страни в региона, когато става въпрос за онлайн покупки на дрехи и обувки. Около 51% от българските онлайн потребители пазаруват през интернет, за разлика от румънските (26%), гръцките (34%) и сръбските (31%) потребители.

Защо да взема кредит от "Експресна каса"?
"Експресна Каса" е марка на групата "Фератум", която е водеща компания в Европа за бързи кредити онлайн или чрез мобилен телефон. Ние предоставяме кредити в много страни от Европейския съюз, а също така и в Австралия, Нова Зеландия и Русия. Вече 10 години името на компанията се свързва със сигурност, бързина и прозрачност при отпускането на микрокредити в Европа, както и в Австралия, Нова Зеландия и Русия.
Какво представляват бързите кредити?
Бърз заем е малка сума, която можете да получите за кратък период от време, която обикновенно покрива непредвидени разходи до получаване на заплата. За разлика от банковите кредити за бързите заеми/кредити се кандидатства при облекчена процедура, без излишна бюрокрация.
Защо заемите на "Експресна каса" са най-добрите на пазара?
Защото ние сме коректна и лоялна към клиентите си европейска компания и искаме да изградим атмосфера на доверие, коректност и прозрачност в нашите търговски взаимоотношения. Нашата цел е да ви помагаме, когато имате парични затруднения, бързо, лесно и удобно. Само на един клик разстояние!