Въпроси за бързи кредити и заеми

Какви са критериите за отпускане на кредит?

Трябва да подадете заявка и да имате добра кредитна история. Нашите кредитни експерти ще извършат справки в регистрите на ЦКР, НОИ, НАП, и въз основа на тези данни се преценява дали кредитоискателят отговаря на минималните изисквания.

Можете да кандидатствате онлайн, през сайта на Експресна каса, или чрез офисите на нашите партньори.

Съвет на специалиста

Какво е Бърз заем?

Бърз заем е малка сума, която можете да получите за кратък период от време, която обикновенно покрива непредвидени разходи (например за плащане на битови сметки или други непредвидени разходи) до получаване на заплата. За разлика от традиционния банков кредит, за бързите заеми се кандидатства по-лесно, при облекчена процедура, без излишна бюрокрация. Бързият кредит може да се получи, похарчи и върне по-бързо.

Съвет на специалиста

Бързите заеми или кредити обикновено се взимат, когато хората се нуждаят от известна сума пари до заплата. Неочаквани разходи или покриване на сметки за битови нужди – ние винаги сме до вас, когато имате спешна нужда от пари.

Какви са необходимите документи за кандидатстване?

Нищо друго освен личната ви карта. Опростили сме процедурите максимално, за да може да бъдете одобрен и да получите парите за броени минути.

Съвет на специалиста

За разлика от повечето останали компании на пазара, ние няма да ви затрупаме с изисквания за различни документи и процедури. Елате при нас и ние ще ви обслужим максимално бързо, защото знаем, че парите ви трябват спешно и веднага.

Кой може да кандидатства за бърз заем?

Заемите на Експресна Каса са предназначени  за постоянно живеещи в България граждани, на възраст между 18 и 70 години, с постоянна адресна регистрация и собствени доходи.

Ако отговаряте на посочените условия и имате добра кредитна история, за нас ще бъде удоволствие да бъдете наши клиенти.

Съвет на специалиста

Тук изискването да сте пълнолетен е основно и единствено. Съгласно законите вие трябва да имате навършени 18 години и това условие е съвсем правилно и резонно и ние го подкрепяме – само пълнолетни лица могат да сключват договори.

Как да върна заема си?

Може да изплатите заема си към Експресна Каса по някой от следните начини:

1. Плащане по банков път, като преведете сумата по някоя от банковите сметки на дружеството*:

Пощенска Банка  IBAN: BG19BPBI79421079675801   SWIFT: BPBIBGSF

ДСК Банка   IBAN: BG58STSA93000017251466    SWIFT: STSABGSF

2. На каса на EasyPay, като преведете сумата по КИН: 2555964534

3. Можете да платите задълженията си и на киоск на CashTerminal:

http://cashterminal.eu/places.php

* Експресна Каса е бранд на Фератум България ЕООД. Заемите получени от Експресна каса се погасяват по сметките на Фератум България ЕООД, които са предоставени тук.

Съвет на специалиста

Посетете офис на Easypay или най-удобния за Вас банков клон. Наредете дължимата сума (заем + лихва) с платежно нареждане по една от сметките на компанията. В основание за превод посочете номера на договора си или вашето ЕГН.

В случай, че решите да погасите задължението си на каса на Easypay (Изи пей), моля посочете микросметка с КИН 2555964534.

При възникнали допълнителни въпроси или проблеми при плащането на заема, винаги можете да се свържете с отдел Обслужване на клиенти на телефон 070011088 (на цената на един градски разговор от цялата страна).

С какво услугите на Експресна каса се отличават?

Бърза, лесна и удобна:

  • Получавате отговор за одобрение до минути;
  • Без скрити лихви, такси и комисионни;
  • Предварително знаеш целия размер на сумата за връщане;
  • Може да изпратиш искане за кредит 7 дни в седмицата;
  • Приятелски настроени служители, които да ви посъветват и помогнат.

Съвет на специалиста

Нашите услуги са ориентирани към осигуряване на удобството и удовлетвореността на нашите клиенти, защото нашият бизнес съществува благодарение на тях. Затова нашият екип се старае винаги вие да сте удовлетворени максимално, за да поддържаме дългогодишни коректни и приятни отношения.

Защо да ни се доверите?

Защото ние сме регистрирана финансова институция от БНБ и регистриран администратор на лични данни с дългогодишен опит във финансовата сфера. Нашата цел е да се почувствате комфортно, да вземете парите, които са ви необходими бързо и да ги върнете навреме, а от нас ще получите коректно отношение и гаранция за прозрачност и професионализъм.

Съвет на специалиста

"Експресна Каса" е компания от групата на "Фератум", която е водеща компания в Европа за бързи кредити онлайн или чрез мобилен телефон. Ние даваме кредити в много страни от Европейския съюз и развимаме тази дейност и в България, като сме регистрирани за това от БНБ и вписани, като администратор на лични данни, съгласно законите на Република България.

Мога ли да погася заема си предсрочно?

Вие имате право да погасите предсрочно задължението си, при това без да дължите такси, комисионни и да имате други разходи.

Единственото, което се изисква, е да ни изпратите попълнен формуляр за предсрочно погасяване на info@ekspresnakasa.bg, за да можем да преизчислим лихвата по заема.

Съвет на специалиста

За разлика от банковите кредити, при които се дължат множество комисионни и такси за предсрочно погасяване, Експресна Каса гарантира, че при евентуално предсрочно погасяване, ние няма да ви натоварваме с "наказания", че ни връщате парите по-рано.

Имам ли възможност при затруднения с плащанията да удължа срока на заема?

По искане на Клиента и със съгласието на Дружеството срокът за връщането на Заема може да бъде удължаван със 7, или с 15 дни, или с 30 дни. За всяко отделно удължаване заемополучателят заплаща такса - 10% от главницата за 7 дневно удължаване, 20% - за 15 дни, 35% за 30 дни. Ако не можете да изплатите заема в срок, за да избегнете  такси, можете да кандидатствате за отсрочка, като ни изпратите кратка молба на info@ferratum.bg преди първоначалната падежна дата. В имейла е необходимо да посочите вашите имена и ЕГН. За активираното удължаване и новата падежна дата ще бъдете уведомени чрез SMS от Експресна каса.

Съвет на специалиста

При просрочване на заема от ваша страна и възникване на затруднения по неговото плащане, е много важно за вас, да се избегне вписването ви като некоректен длъжник в Централния кредитен регистър. Затова е необходимо да ни се обадите, за да се намери изход от ситуацията, като ние ще подходим с максимално разбиране към вашите нужди и възможности. Ние сме институция, която държи и се грижи за своите лоялни клиенти и прави всичко възможно за техните нужди.

Мога ли да изплатя заема си на части?

Може да внесете дължимата сума и на части – на няколко пъти, на вноски с размер по ваше желание. Заемът ви трябва да бъде погасен изцяло на датата на падеж, за да не бъдат начислени такси по договора.

Съвет на специалиста

Можете да уговорите с нашите служители на колко части и с какъв размер ще бъдат вноските. Ние ще се постараем планът за погасяване да е максимално удобен за вас и ще посрещнем нуждите ви от паричен ресурс. Не се притеснявайте да обсъждате с нашите служители всички проблеми или въпроси, които имате относно взимането на пари назаем.

Мога ли да получа документ за актуално състояние по кредита си?

Разбрира се! Експресна Каса може да ви издаде официален документ за състоянието на кредита ви, според действащата тарифа на компанията:

1. Удостоверение за липса на задължение по образец на Бърза Каса - 10лв. административна такса;

2. Удостоверение за наличие на задължение по образец на Бърза Каса - 20лв. административна такса;

3. Удостоверение за липса/наличие на задължение със специален текст, различен от стандартния - 50лв. административна такса.

Съвет на специалиста

Всеки клиент на "Експресна Каса" може да изтегли удостоверение за липса и/ли наличие на задължение със стандартен текст  напълно безплатно от клиентския си профил. Клиентският профил може да бъде достъпен от тук.За вход използвайте ЕГН и ПИН кода си.

Какво се случва, ако не върна кредита навреме?

Както е описано в Общите условия на Фератум България в Раздел 8, при просочие на заема се начисляват такси на три дати след падежната дата, като сумите са: 20 лв на десетия ден след датата на падежа, 20 лв на петнадесетия ден след падежа и 40 лв на двадесетия ден след падежната дата. Ако забавите плащането си, дължимата сума ще се увеличи със съответните такси, за което своевременно ще бъдете уведомени чрез SMS. В случай на забавяне и за повече информация винаги можете да се свържете с нас на телефоните на отдел Обслужване на клиенти в раздел Контакти.

Съвет на специалиста

Ако видите, че изпадате в затруднение, винаги е по-добре да се обадите на кредитната си институция и да предоговорите срока или рефинансирането на кредита. Така ние ще имаме доверие във вас и временните ви неприятности ще бъдат разрешени по лесен начин.

Какви са лихвите, които дължа и за колко време мога да ползвам заема?

Можете да използвате нашия Кредитен калкулатор, за да проверите как се изменят лихвите, в зависимост от сумата и периода на заема. Няма допълнителни или скрити такси. На датата на падежа трябва да върнете сумата, която сте получили плюс лихвата, изчислена от Кредитния калкулатор.

Съвет на специалиста

Експресна каса ви съветва:

При избора на срок на кредита си, е важно да се съобразите със датата, на която получавате вашия доход. Избирайте падежната си дата внимателно, за да избегнете неустойки при просрочие или по-висока лихва при ненужно по-дълъг срок на кредита.

Защо да взема кредит от "Експресна каса"?
"Експресна Каса" е марка на групата "Фератум", която е водеща компания в Европа за бързи кредити онлайн или чрез мобилен телефон. Ние предоставяме кредити в много страни от Европейския съюз, а също така и в Австралия и Нова Зеландия. Вече 15 години името на компанията се свързва със сигурност, бързина и прозрачност при отпускането на микрокредити в Европа, както и в Австралия и Нова Зеландия.
Какво представляват бързите кредити?
Бърз заем е малка сума, която можете да получите за кратък период от време, която обикновенно покрива непредвидени разходи до получаване на заплата. За разлика от банковите кредити за бързите заеми/кредити се кандидатства при облекчена процедура, без излишна бюрокрация.
Защо заемите на "Експресна каса" са най-добрите на пазара?
Защото ние сме коректна и лоялна към клиентите си европейска компания и искаме да изградим атмосфера на доверие, коректност и прозрачност в нашите търговски взаимоотношения. Нашата цел е да ви помагаме, когато имате парични затруднения, бързо, лесно и удобно. Само на един клик разстояние!